MILANOVÁ: Kultúrny semafor sa po skončení lockdownu zapne znova
PREHRAŤ

MILANOVÁ: Kultúrny semafor sa po skončení lockdownu zapne znova

V prípade mediálnych zákonov nejde o kozmetické úpravy, ale veľkú komplexnú reformu, povedala v TASR TV ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO).

Bratislava 26. novembra (Teraz.sk) – Kultúrny semafor, na základe ktorého mohli kultúrne inštitúcie v stanovených podmienkach fungovať dokonca aj v čiernych okresoch, bude počas lockdownu vypnutý. Po jeho skončení by sa však mal v aktuálnej, alebo v mierne modifikovanej podobe vrátiť späť. V diskusii na TASR TV to povedala ministerka kultúry Natália Milanová (OLaNO).

Dodala, že kultúrne inštitúcie už boli na semafor zvyknuté a osobne by privítala, ak by sa po skočení lockdownu dalo vrátiť k jeho doterajšej podobe. „Sme pripravení opäť spustiť kultúrny semafor. Otázka je, a tom sa ešte musíme poradiť s konzíliom, či doň urobíme ešte nejaké zásahy, alebo ho ponecháme v pôvodnom znení,“ povedala s tým, že situáciu budú na ministerstve priebežne vyhodnocovať už v priebehu lockdownu.

Aktuálne uzatvorenie všetkých skupín obyvateľstva, nie iba nezaočkovaných, si podľa nej vynútila alarmujúca pandemická situácia. „V situácii, v akej sa momentálne nachádzame, som ja osobne iné východisko ani nevidela. U mňa sú otáznikom školy, či mali alebo nemali ostať otvorené. Ale sme súčasťou koalície a sme odkázaní na kompromisy,“ povedala Milanová.

Viac čítajte tu.