HRABKO: Vlčan bude ministerstvo viesť diametrálne inak ako Mičovský
PREHRAŤ

HRABKO: Vlčan bude ministerstvo viesť diametrálne inak ako Mičovský

Je lepšie nezúčastniť sa hlasovania, ako dať hlas za odvolanie člena vlastnej vlády, povedal Hrabko na margo rozhodnutia dvoch poslancov hnutia Sme rodina.

Bratislava 12. júna (Teraz.sk) – Je vysoko pravdepodobné, že Samuel Vlčan bude riadiť ministerstvo pôdohospodárstva diametrálne odlišným spôsobom, ako jeho predchodca Ján Mičovský (obaja OĽaNO). V diskusii na TASR TV to uviedol publicista Juraj Hrabko.

„Vychádzam z toho, že na poste štátneho tajomníka v čase, keď ministerstvo viedol Ján Mičovský, vydržal pán Vlčan iba tri mesiace. To podľa mňa znamená, že tam muselo prísť k vzájomným rozporom ohľadom riadenia rezortu,“ konštatoval Hrabko.

Výmena osoby ministra pôdohospodárstva bola podľa publicistu potrebná už dlhší čas. „Pán Mičovský podľa mňa to ministerstvo nezvládol. Môžete byť dobrý človek, ale ministerstvo je moloch, potrebujete mať dobrých spolupracovníkov a na tých pán Mičovský nemal šťastnú ruku, keďže mu často odchádzali krátko potom, ako u neho nastúpili,“ pripomenul Hrabko.

Minister Mičovský podľa neho hovoril o demisii už v súvislosti s Plánom obnovy. "Chcel presadiť pre pôdohospodárov nejaké peniaze a presadil tam napokon nulu,“ dodal Hrabko.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa podľa neho rozhodla správne, keď neakceptovala žiadosť Jána Mičovského o stiahnutie demisie. „Pani prezidentka vrátila slovu demisia jej pôvodný význam, ktorým je vzdanie sa funkcie. Odmietla hrať hru, akú v minulosti zohral Miroslav Lajčák s Andrejom Kiskom. Kedy pán prezident dovolil, aby minister stiahol demisiu,“ poznamenal.

Viac čítajte tu.