CD Klub: Nórska veľvyslankyňa exkluzívne pre TABLET.TV
PREHRAŤ

CD Klub: Nórska veľvyslankyňa exkluzívne pre TABLET.TV

Pozrite si reláciu CD Klub v anglickom jazyku.

Hosťom Pavla Demeša v relácii CD Klub bola odchádzajúca nórska veľvyslankyňa na Slovensku Inga Magistad.

Reláciu publikujeme v pôvodnom znení a pripájame správu TASR z 24. júla 2018:

Lukáš Parízek poďakoval nórskej veľvyslankyni pri príležitosti ukončenia misie 

      Bratislava 24. júla (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek prijal v utorok Ingu Magistad, ktorá končí ako nórska veľvyslankyňa na Slovensku. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu zahraničia.
      V mene ministra Miroslava Lajčáka jej odovzdal Zlatú plaketu ministra za mimoriadnu angažovanosť, významný osobný prínos a zásluhy pri budovaní a rozvoji bilaterálnych vzťahov a spolupráce medzi oboma krajinami.
      Nórska veľvyslankyňa a štátny tajomník konštatovali záujem o dynamizáciu slovensko-nórskej spolupráce s dôrazom na ekonomickú oblasť. Inga Magistad vyzdvihla nadchádzajúce predsedníctvo SR v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) ako vhodnú platformu pre realizáciu bilaterálnych projektov, osobitne s podporou finančných mechanizmov Nórska.
      Štátny tajomník zdôraznil proaktívny prístup a otvorenosť voči našim partnerom v OBSE s cieľom dosiahnutia efektívnych výsledkov počas slovenského predsedníctva v tejto významnej organizácii.