ZÁZNAM: M. Šipoš podá návrh na vylúčenie K. Hatrákovej a R. Tabák z klubu OĽANO
PREHRAŤ

ZÁZNAM: M. Šipoš podá návrh na vylúčenie K. Hatrákovej a R. Tabák z klubu OĽANO

Pozrite si záznam.

Bratislava 4. mája (TASR) - Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš podá návrh na vylúčenie Kataríny Hatrákovej a Romany Tabák z klubu OĽANO. Informoval o tom na tlačovej konferencii po tom, ako plénum Národnej rady (NR) SR neodsúhlasilo žiadosť prokuratúry o súhlas s vydaním Roberta Fica (Smer-SD) do väzby. Hatráková sa pri hlasovaní zdržala, Tabák nehlasovala.
      "Dnes sa poslankyne Katarína Hatrákova a Romana Tabák, dve poslankyne z 50 poslancov OĽANO, svojím hlasovaním spreneverili hodnotám hnutia a programu, pod ktorý sa podpísali, a tým, že zabránili výkonu spravodlivosti, zradili drvivú väčšinu voličov OĽANO," povedal Šipoš. Pripomenul predvolebné sľuby hnutia hovoriace i to, že zákony musia platiť pre každého rovnako.
      Plénum NR SR v stredu neodsúhlasilo žiadosť prokuratúry o vydanie Fica do väzby. Za bolo 74 poslancov, proti 49, zdržalo sa 19 a nehlasovalo osem poslancov. Za vydanie Fica do väzby boli všetci poslanci SaS a Za ľudí, ako aj väčšina poslancov OĽANO. Zdržali sa poslanci Sme rodina. Proti hlasovali členovia klubu Smer-SD i nezaradení poslanci pôsobiaci v neparlamentnom Hlase-SD. Nezaradení poslanci z ĽSNS nehlasovali.