ZÁZNAM: P. Pellegrini vyzval V. Lengvarského na odchod z funkcie
PREHRAŤ

ZÁZNAM: P. Pellegrini vyzval V. Lengvarského na odchod z funkcie

Pozrite si záznam.

Bratislava 5. mája (TASR) - Expremiér a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellgrini vyzval ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) na odchod z funkcie. Urobil tak na štvrtkovej tlačovej konferencii. Tvrdí, že minister financií a líder OĽANO Igor Matovič Lengvarského neznáša a kým bude vo funkcii, zdravotníctvo bude terčom Matovičovej pomsty a rezort financie nedostane.
      "Po tom všetkom, čo tento pán neurobil, po tom všetkom, akú nedôveru má vo vlastných radoch, ako ho neznáša minister financií, akú má nedôveru u predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO), je tento pán príťažou slovenského zdravotníctva a škodí slovenskému zdravotníctvu," povedal Pellegrini na adresu Lengvarského. Dodal, že minister "zbabral" výstavbu a rekonštrukcie nemocníc a zrejme sa mu nepodarí vyčerpať financie pre zdravotníctvo z fondu obnovy. Hovorí o ohrozovaní rezortu.
      Okrem Lengvarského Pellegrini zopakoval i výhrady voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Poukázal na pochybnosti o manipulovaní vyšetrovania káuz. Expremiér podotkol, že jeho poslanci nebudú iniciovať jeho odvolávanie v pléne, no vyzývajú ho, aby sám z funkcie odišiel.