ZÁZNAM: Novou riaditeľkou Centra právnej pomoci sa stala Z. Števulová
PREHRAŤ

ZÁZNAM: Novou riaditeľkou Centra právnej pomoci sa stala Z. Števulová

Pozrite si záznam.

Bratislava 9. mája (TASR) - Novou riaditeľkou Centra právnej pomoci sa stala Zuzana Števulová. Chce rozvíjať právnu pomoc pre utečencov z Ukrajiny, spoluprácu s advokátmi, prístup ku kvalitnej právnej pomoci a spoluprácu s mimovládnymi organizáciami. Na tlačovej konferencii ju predstavila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.
      "Centrum je pre mňa výnimočným projektom na Slovensku aj v širšom európskom priestore. Súvisí pre mňa s právom každej osoby na prístup k účinnej spravodlivosti, právu na rovnosť a ľudskú dôstojnosť," povedala Števulová. Kolíková považuje Centrum právnej pomoci za dôležitú organizáciu, ktorú nemá každá krajina.
      Števulová pripomenula, že o pomoc centra môžu požiadať ľudia v materiálnej núdzi, ktorých mesačný príjem dosahuje 1,4-násobok sumy životného minima. Ďalej sú to ľudia, ktorí potrebujú pomoc s oddlžením, oznamovatelia protispoločenskej činnosti a žiadatelia o azyl. Na centrum sa podľa Kolíkovej vlani obrátilo pol milióna ľudí v bankrote a oddlžiť sa podarilo viac ako 9000 osôb.