SULÍK: Liberalizmus v západnej Európe zmutoval až k neomarxizmu
PREHRAŤ

SULÍK: Liberalizmus v západnej Európe zmutoval až k neomarxizmu

Robert Mistrík má reálnu šancu dostať sa do druhého kola prezidentských volieb, preto by o jeho podpore mali uvažovať aj ďalšie opozičné strany, povedal v TABLET.TV Richard Sulík.

Bratislava 2. januára (Teraz.sk) – Sloboda a solidarita (SaS) je liberálnou stranou, to však podľa jej predsedu Richarda Sulíka automaticky neznamená, že by mala podporovať multikulturalizmus. „Multikulturalizmus nemá s liberalizmom absolútne nič spoločné. Liberalizmus v poctivom slova zmysle znamená boj o slobodu jednotlivca. V prípade SaS to znamená, že bojujeme o slobodu jednotlivca, ktorý je občanom Slovenskej republiky. Liberalizmus v ponímaní západnej Európy je vlastne socializmus. Zmutovalo to pomaly až k neomarxizmu,“ povedal Sulík v Tablet.tv.

SaS podľa Sulíka nepodporuje ani Globálny migračný pakt OSN, aj keď sa pri hlasovaní o uznesení, ktorým tento pakt odmietla Národná rada (NR) SR, zdržala hlasovania. „Zdržali sme sa hlasovania, lebo to uznesenie nebolo dobré. My sme navrhli zmenu tohto uznesenia tak, že tam bolo jasne napísané, že do Marrákešu nevycestuje nikto,“ povedal Sulík s tým, že zmena navrhovaná jeho stranou v parlamente neprešla.

Uplynulý rok bol podľa Richarda Sulíka výnimočný v tom, že sa po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej dostala pod tlak najsilnejšia vládna strana, Smer-SD. „Viacerí významní členovia Smeru sa rozhodli zo Smeru odísť, lebo opúšťajú potápajúcu sa loď. Kažimír, Drucker, Maďarič. Rok 2018 bol pre Smer veľmi čiernym rokom,“ tvrdí Sulík. 

Zároveň dodáva, že Slovensko je podľa jeho názoru v zlom stave. „Bezpochyby, pozrite sa na školstvo, zdravotníctvo, súdnictvo, chcem vidieť jedného, kto povie, že to funguje. Ľudia si to začali uvedomovať, dvojnásobná vražda im otvorila oči. Z pohľadu vývoja našej spoločnosti, ktorá desať rokov prešľapovala na mieste, bol tento rok veľmi významný,“ povedal.

Viac čítajte tu