DANKO: Keď sa štátu darí, treba znižovať dane
PREHRAŤ

DANKO: Keď sa štátu darí, treba znižovať dane

Mám štátneho tajomníka na Ministerstve zahraničných vecí a cítim sa byť súčasťou tejto vlády. Nechcem byť prekvapovaný záväzkami a rokovaniami o ktorých by vláda mala vedieť, povedal A. Danko.

Bratislava 16. marca (Teraz.sk) – Keď sa štátu darí, treba znižovať dane, nechávať ľuďom vyšší čistý príjem a zvyšovať kvalitu života. Na margo série nových legislatívnych návrhov SNS to v TABLET.TV povedal predseda strany a predseda NR SR Andrej Danko.

„Koaličná dohoda znela, že každý rok sa bude znižovať daň z príjmu o jedno percento, plošne fyzické aj právnické osoby. A keď sme sa na to pýtali ministra financií, nikdy na to nebol čas a financie. Takže sme sa rozhodli pre radikálny rez,“ tvrdí Danko. Jeho strana navrhuje znížiť daň z príjmu pre firmy na 15 percent, DPH na potraviny a tlačené noviny z 20 percent na polovicu, zrušiť koncesionárske poplatky pre dôchodcov, upraviť poskytovanie stimulov na vedu a výskum a zaviesť povinnosť uvádzať v stravovacích zariadeniach pôvod podávaného mäsa.

Podľa Danka aj koaliční partneri SNS už v minulosti rozbiehali rôzne opatrenia bez predchádzajúceho súhlasu Koaličnej rady. „Prichádza obdobie, keď sa bude zostavovať nový štátny rozpočet, posledný v tomto volebnom období. Je mojou politickou povinnosťou zabojovať o naplnenie týchto vízií,“ povedal Danko. Dodal, že koaliční partneri tému znižovania daní a odvodov akceptovali, čo už samo osebe považuje za pozitívum.

Viac čítajte tu.