SULÍK: SaS sa žiadneho moratória nebojí, je postavená na programe
PREHRAŤ

SULÍK: SaS sa žiadneho moratória nebojí, je postavená na programe

SaS reagovala na výzvu Andreja Kisku rokovať o širšej koalícii pozitívne, ale keďže ten si to rozmyslel, ideme do volieb samostatne, povedal v TABLET.TV Richard Sulík.

Bratislava 27. novembra (Teraz.sk) – Rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej podať na Ústavný SR návrh na preskúmanie zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorý predlžuje zákaz zverejňovať výsledky prieskumov zo 14 na 50 dní pred voľbami, je podľa predsedu SaS Richarda Sulíka správny krok. „Za SaS chcem povedať, že my sa žiadneho moratória nebojíme, či štrnásťdňového, päťdesiatdňového alebo žiadneho. SaS je strana postavená na programe,“ povedal Sulík v diskusii na Tablet.tv.

Reagoval tak na utorkové (26.11.) rozhodnutie osemdesiatich poslancov Národnej rady (NR) SR prelomiť veto prezidentky a definitívne tak uzákoniť predĺženie moratória na predvolebné prieskumy preferencií politických strán.

Rovnako kriticky vníma líder SaS odsunutie množstva prevažne opozičných zákonov v prvom čítaní z aktuálnej schôdze parlamentu. Keďže v tomto volebnom období už riadna schôdza NR SR nebude, je pravdepodobné, že sa o týchto zákonoch už vôbec nebude rokovať.

Viac čítajte tu.