ÉRSEK: Ak voliči nenechajú svoje hlasy prepadnúť, Most do NRSR postúpi
PREHRAŤ

ÉRSEK: Ak voliči nenechajú svoje hlasy prepadnúť, Most do NRSR postúpi

Most-Híd zastupoval menšiny v NRSR desať rokov a má s tým skúsenosti. Napätie medzi Slovákmi a menšinami za ten čas výrazne kleslo, upozornil v Tablet.tv volebný líder Mosta Árpád Érsek.

Bratislava 18. februára (Teraz.sk) – Mostu-Híd chýba len pol kroka na to, aby v nadchádzajúcich parlamentných voľbách postúpil do Národnej rady (NR) SR, je však dôležité, aby sa menšinoví voliči hlasovania zúčastnili a svoje hlasy nenechali prepadnúť. V diskusii na Tablet.tv to povedal volebný líder Mosta-Híd, minister dopravy Árpád Érsek.

Upozornil, že za posledných desať rokov v troch parlamentných voľbách prepadlo viac ako 300.000 hlasov maďarských voličov odovzdaných pre menšinové strany, ktoré sa napokon do parlamentu nedostali.
Aj preto podľa neho Most-Híd úprimne chcel pred týmito voľbami prekonať spory so Stranou maďarskej komunity (SMK) a vytvoriť spolu s ňou a ďalšími menšími subjektami spoločnú volebnú stranu. „Bol to historický medzník. Mohli sme sa vrátiť k tomu, že sa dohodnú dve najsilnejšie strany a k tým sa pridajú tie menšie. Na postup do parlamentu by nám stačilo päť percent, čo sme už teraz mohli mať s úsmevom splnené a nemuseli sme medzi sebou súperiť,“ poznamenal Érsek.

Viac čítajte tu.