MARCINKOVÁ (ZA ĽUDÍ): Na veci viery nesmieme siahať politickými rukami
PREHRAŤ

MARCINKOVÁ (ZA ĽUDÍ): Na veci viery nesmieme siahať politickými rukami

Mám veľké obavy z toho, čo by zákaz nedeľného predaja spravil s krivkou nezamestnanosti, hovorí poslankyňa strany Andreja Kisku v TABLET.TV.

Bratislava 3. júna (Teraz.sk) - Podpredsedníčka ľudskoprávneho výboru parlamentu Vladimíra Marcinková (Za ľudí) by nebola rada, ak by sa opozícii darilo rozdeľovať koaličných poslancov nastoľovaním hodnotových konzervatívno-liberálnych tém. "Sama som veriaci človek, ale vždy ma prekvapovalo, keď sa politici skrývali za vieru a svoje náboženské presvedčenie vydávali za niečo, čo ich legitimovalo na politiku. Ja by som si nikdy nedovolila siahnuť politickými rukami na veci viery a presviedčať ľudí, že som ich zástupcom preto, že máme rovnaké vierovyznanie," povedala Marcinková v diskusii na TABLET.TV.

"Politická práca a práca v oblasti duchovnej služby je niečo veľmi rozdielne. Ako politik sa nechcem skrývať za vieru. Vždy ma vyrušovalo, keď sa niekto snažil cez takúto citlivú a intímnu tému získavať politické body," povedala s tým, že téma viery sa našom politickom prostredí niekedy stáva až manipulatívnou.

Viac čítajte tu.