FICO: Túto vládu považujem len za epizódu v politickom živote Smeru-SD
PREHRAŤ

FICO: Túto vládu považujem len za epizódu v politickom živote Smeru-SD

Nemôžeme hovoriť o žiadnom nadužívaní alebo inflácii. Bavíme sa o dvoch extrémnych prípadoch zlyhania ministrov, reagoval predseda Smeru-SD na otázku, prečo chcú odvolávať až dvoch členov vlády.

Bratislava 4. septembra (Teraz.sk) – Po dvanástich úspešných rokoch pôsobenia vo vláde Smer-SD podľa Roberta Fica odovzdal krajinu novému kabinetu s historicky najlepšími výsledkami. „Táto vládna koalícia zažije veľmi ťažké a veľmi turbulentné obdobie. Ja považujem túto vládu a túto vládnu koalíciu len za epizódu v politickom živote strany Smer-SD a v mojom politickom živote,“ vyhlásil líder Smeru-SD v diskusii na Tablet.tv.

Na margo odchodu časti poslaneckého klubu do novovznikajúceho subjektu Hlas-SD Fico vyhlásil, že týchto ľudí nepovažuje za nepriateľov a za politických oponentov Smeru považuje aktuálnu vládnu koalíciu. Zároveň však pripomenul, že za svoju politickú kariéru ľudia okolo Petra Pellegriniho vďačia Smeru-SD a preto by sa k tejto strane mali správať s rešpektom.

„Je veľká škoda, že odídenci nereflektovali to, čo bolo na stole položené. Aby bol Pellegrini predsedom Smeru, ja som chcel byť predsedom nadácie, ktorá by s predsedom spolupracovala a dnes mohol mať Smer 30 tridsaťpercentnú podporu. Takto je to rozbité,“ tvrdí Fico.

Viac čítajte tu.