BLANÁR:Vláda je pod stresom, nerieši veci a ešte sa medzi sebou hádajú
PREHRAŤ

BLANÁR:Vláda je pod stresom, nerieši veci a ešte sa medzi sebou hádajú

K problémom spôsobeným koronakrízou podľa J. Blanára Smer-SD pristupuje s pokorou a nechce z nej marketingovo vytĺkať body.

Bratislava 7. októbra (Teraz.sk) – Parlament má voči vláde kontrolnú funkciu, ktorú je podľa podpredsedu Smeru-SD Juraja Blanára opozičná strana povinná aktivovať, ak má pocit, že vládny kabinet v dôležitých veciach nekoná. „Táto vláda nás presviedča o tom, že nedokáže riešiť veci, sú pod stresom a dokonca sa medzi sebou hádajú,“ povedal na margo početných parlamentných iniciatív jeho strany v diskusii na TASR.TV Blanár.

Smer-SD pôvodne avizoval podanie návrhu na vyslovenie nedôvery až dvom členom vlády Igora Matoviča (OĽaNO), ministrovi financií Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) a ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny Milanovi Krajniakovi (Sme rodina). Napokon uprednostnil podanie návrhu na mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR s témou riešenia dôsledkov koronavírusovej krízy, ktorá sa napokon nekonala, keďže koalícia nepodporila schválenie jej programu.

„Nerobíme to len preto, aby sme robili marketing, ako pán Matovič, keď bol v opozícii, ale aby sme obhajovali štátne záujmy,“ reagoval Blanár na otázku, či má zmysel opakovane iniciovať v parlamente hlasovanie, v ktorom má prirodzene navrch koaličná časť snemovne.

Viac čítajte tu.