KIŠŠOVÁ: Sme za masové testovanie, ale podľa semaforu
PREHRAŤ

KIŠŠOVÁ: Sme za masové testovanie, ale podľa semaforu

Očkovanie môže v boji s koronavírusom veľmi pomôcť, musí však byť dobrovoľné, nikoho by sme doň nemali nútiť, povedala v TASR.TV poradkyňa ministra hospodárstva Jana Kiššová.

Bratislava 1. decembra (Teraz.sk) – Konštruktívna kritika a názorová oponentúra môže byť podľa poradkyne ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) Jany Kiššovej prínosom a nie prekážkou pri hľadaní efektívnych opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. „Sme za masové testovanie, ale podľa semaforu, kde premorenie dosiahne určitú hranicu. Potom možno komunitné testovanie v infikovaných zariadeniach, či už sú to DSS, alebo firmy, cielene tam, kde je to dôvodné,“ povedala na margo kritického postoja SaS Kiššová v diskusii na TASR TV krátko pred dnešným rokovaním Ústredného krízového štábu.

Dodala, že by sa mala testovať kritická infaštruktúra, zdravotnícky personál a SaS vidí priestor aj na testovanie na hraniciach, ďalšie kolo celoslovenského celoplošného testovania však už strana nepodporuje. „My sme to v prvom kole podporili, napriek všetkým chybám a nedokonalostiam sme v tom videli veľký potenciál. Ale opakovať to, vzhľadom na všetky okolnosti, už nepovažujeme za správne,“ povedala Kiššová.

Problémom je podľa nej práve mimoriadnych rozsah takéhoto testovania, ktoré odčerpáva príliš veľké množstvo finančných, personálnych či zdravotníckych zdrojov. “Slovensko má limitované zdroje, či už sú to zdroje zdravotníckych pracovníkov, finančné zdroje, testov, ochranných pomôcok, aj trpezlivosť ľudí je istý zdroj, ktorý má svoje limity,“ zdôraznila.

Viac čítajte tu.