ŠIPOŠ: Na jar si ľudia navzájom šili rúška a dodržiavali opatrenia
PREHRAŤ

ŠIPOŠ: Na jar si ľudia navzájom šili rúška a dodržiavali opatrenia

O súdnej mape sa stále rokuje a predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš je ochotný počúvať aj hlasy sudcov a ľudí z praxe, povedal v TASR.TV.

Bratislava 15. decembra (Teraz.sk) – Slovensko sa podľa predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša stalo počas prvej, jarnej vlny pandémie nového koronavírusu premiantom Európy aj vďaka ochote ľudí spoločne jej vzdorovať a rešpektovať prijaté opatrenia. „Ľudia si navzájom šili rúška, nosili jedlo starším ľuďom,“ pripomenul Šipoš v diskusii na TASR TV.

Dodal, že v tom čase bolo dôležité, aby vlády reagovali rýchlo. „Naša vláda na čele s Igorom Matovičom to nepodcenila,“ tvrdí Šipoš. „Ak sme od volieb prijali v parlamente viac ako 122 návrhov zákonov, takmer polovica z nich, konkrétne 58, bola v súvislosti s ochorením COVID-19,“ dodal s tým, že 56 zákonov prijatých v súvislosti s pandémiou bolo prerokovaných v skrátenom legislatívnom konaní.

Šipoš vníma mimoriadne kriticky protesty, ktoré priaznivci ĽS NS organizujú v čase núdzového stavu. „Zvolávajú protesty napriek tomu, že sa tam vírus nekontrolovateľne šíri a ľudia sa môžu nakaziť,“ povedal na margo demonštrácií, na ktoré časť protestujúcich opakovane prišla bez rúšok na tvári.

Viac čítajte tu.