KOLLÁR: Ak sa majú ľudia rozhodnúť o očkovaní, potrebujú informácie
PREHRAŤ

KOLLÁR: Ak sa majú ľudia rozhodnúť o očkovaní, potrebujú informácie

Ak by vyšetrovanie smrti generála Lučanského ukázalo porušenie zákona, hnutie Sme rodina bude požadovať konsekvencie, povedal v TASR.TV predseda NR SR Boris Kollár.

Bratislava 17. januára (Teraz.sk) – Očkovanie je principiálne správna vec, vďaka ktorej sa na Slovensku prakticky nevyskytujú mnohé v minulosti bežné choroby, ale na rozhodnutie o očkovaní proti COVID-19 potrebujú občania podľa predsedu parlamentu a hnutia Sme rodina Borisa Kollára široký informačný servis. „Je dôležité, aby to bola informačná kampaň, v ktorej odznejú všetky dôležité informácie. O vakcínach, o ich zložení, aby sa ľudia mohli rozhodnúť, či sa dajú zaočkovať alebo nie. Očkovanie nie je povinné, na tom sme ako strana trvali,“ povedal v diskusii na TASR TV Kollár.

Dodal, že takáto kampaň podľa neho mala bežať už dávno. „Každý musí zvážiť, či sa dá očkovať, alebo nie. Ale najmä v prípade ľudí s vyšším vekom platí, že sú to najohrozenejšie skupiny obyvateľstva. Čo sa týka mňa, ja ešte beriem veľké množstvo liekov, takže sa poradím so svojim ošetrujúcim lekárom, či a v akom čase by bolo vhodné sa očkovať,“ povedal Kollár.

Dodal, že jeho hnutie podporuje rozširovanie systému mobilných odberových miest pri antigénovom testovaní a za perspektívnu v tomto smere považuje aj spoluprácu štátu so samosprávami pri regionálnych testovaniach. „Všetky formy, ktoré môžu pomôcť, sú vítané. Vrátane testovania,“ povedal Kollár.

Viac čítajte tu.