PELLEGRINI: Koronavírus frustruje celú Európu, u nás je to ešte horšie
PREHRAŤ

PELLEGRINI: Koronavírus frustruje celú Európu, u nás je to ešte horšie

Nie je to petícia o tom, či si ľudia želajú Hlas, alebo nejakú inú konkrétnu stranu, ale petícia o tom, či si želajú referendum a referendum o tom, či si želajú voľby, povedal v TASR.TV P. Pellegrini.

Bratislava 29. januára (Teraz.sk) – Frustráciu z nekončiacej epidémie nového koronavírusu je podľa lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho cítiť v celej Európskej únii (EÚ), na Slovensku je to však ešte horšie. „Aj tam sú ľudia nervózni, unavení a niektorí aj demonštrujú proti opatreniam, ale tak chaotické riadenie boja proti korone som nevidel v žiadnom štáte EÚ. Na Slovensku je to podstatne horšie ako v iných krajinách a to je vizitka tejto vlády,“ povedal Pellegrini v diskusii na TASR.TV.

„Nemyslím si, že by napríklad Angela Merkelová urobila v pondelok tlačovku, v stredu ju tri krát zmenila a v piatok bola schopná vyhlásiť, že ten týždeň vlastne nič nepovedala. A Nemci by boli dezorientovaní a netušili by, čo o pár dní v krajine bude, či sa bude testovať, nebude testovať, či sa niečo otvorí alebo neotvorí,“ dodal.

Podľa Pellegriniho si mnohí európski lídri aj napriek koronakríze udržiavajú vysokú úroveň podpory voličov. „Matovič je jediný líder, ktorý počas krízy tak výrazne prepadol u občanov,“ tvrdí.

S prvou, jarnou vlnou epidémie sa pritom podľa Pellegriniho obidve vlády vyrovnali relatívne dobre. „Tri týždne som bojoval s COVID-om a riadil krajinu už po voľbách, keď som vedel, že v tom už nebudem pokračovať. Bolo to jedno z mojich najťažších období,“ pripomenul Pellegrini s tým, že museli prijímať aj tvrdé rozhodnutia, vrátane zatvorenia škôl a obchodov.

„Keď sme začínali, nevedeli sme o tom nič. A nevedeli o tom nič v celej Európe. Naozaj sme si na dennej báze telefonovali s českým a maďarským premiérom a radili sme sa. Do posledného dňa sme sa tomu s ministerkou vnútra Sakovou venovali naplno. Ja som ani nespával, či prídu ochranné prostriedky, kedy sa nám podarí niečo nakúpiť a doviezť,“ tvrdí Pellegrini.

Viac čítajte tu.