ŠIPOŠ: Opozícia sa snaží využiť pandémiu na predčasné voľby
PREHRAŤ

ŠIPOŠ: Opozícia sa snaží využiť pandémiu na predčasné voľby

Očkovaciu kampaň vo verejnoprávnej televízii naposledy spochybnil Peter Pellegrini, upozornil v TASR.TV predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš.
Bratislava 3. februára (Teraz.sk) – Aj keď majú opoziční poslanci právo predkladať do Národnej rady (NR) SR návrhy zákonov, vrátane ústavného zákona o skrátení volebného obdobia, vládna koalícia podľa predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša dostala mandát na štyri roky a až potom by jej mali voliči vystavovať vysvedčenie. „Opozícia sa snaží, aby koalícia čo najskôr skončila. Situácia s pandémiou je veľmi vážna a veľa ľudí sa neteší z opatrení, ktoré vláda musí prijať, aby chránila obyvateľov. Podľa mňa sa snažia využiť pandémiu na to, aby vyvolali predčasné voľby,“ povedal Šipoš v diskusii na TASR TV.

Zároveň upozorňuje na vyjadrenia predstaviteľov Smeru-SD, ktorí nominantov bývalej vlády, aktuálne umiestnených vo vyšetrovacej väzbe, označujú za politických väzňov. „Pritom sa ich nominanti teraz navzájom udávajú, ako brali úplatky,“ tvrdí Šipoš.

„Pre mňa je to jednoznačná rovnica, predčasné voľby znamenajú predčasné prepustenia ľudí, ktorí sú momentálne vo väzbách,“ vyhlásil poslanec.

„My sme dostali mandát od ľudí na štyri roky. Za tie štyri roky by sme mali ukázať ľuďom na Slovensku, čoho sme schopní a po štyroch rokoch dostať od nich vysvedčenie,“ konštatoval predseda poslaneckého klubu OĽaNO.

Zároveň kritizoval predstaviteľov opozície, ktorí priamo alebo nepriamo podporili protivládne protesty z novembra minulého roka, kde sa podľa neho nakazilo množstvo ľudí.
Viac čítajte tu.