FICO: Vláda nevie robiť konsenzuálnu politiku, je dlhodobo v konflikte
PREHRAŤ

FICO: Vláda nevie robiť konsenzuálnu politiku, je dlhodobo v konflikte

Vládu nemusia ľudia milovať, ale nech má aspoň profesionálnu a odbornú autoritu, povedal v TASR TV predseda Smeru-SD Robert Fico.

Bratislava 20. marca (Teraz.sk) – Koalícia nedokáže vládnuť konsenzuálne, stavia svoju politiku na permanentných konfliktoch a vyvolávaní nenávisti. V diskusii na TASR TV to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

„Títo štyria partneri boli od samého začiatku odsúdení na konflikty,“ konštatuje. „Ja som prežil dve komplikované koalície a nikdy sa nestalo, aby niekto povedal svojmu partnerovi, že je idiot. V tom momente by sa partner postavil a odišiel z vládnej koalície,“ tvrdí predseda Smeru-SD.

Zlé výsledky boja s koronavírusom počas druhej pandemickej vlny sú podľa neho vizitkou tohto spôsobu práce. „Za tých osemtisíc mŕtvych zodpovedá táto vláda, či chcú, alebo nechcú,“ povedal predseda Smeru-SD.

Pripomenul, že on sám ako premiér v časoch ekonomickej krízy vytvoril Radu solidarity a rozvoja, na ktorej diskutoval o vládnych opatreniach so sociálnymi partnermi.

Aj dnes je podľa neho Smer-SD pripravený podporiť v parlamente tie vládne opatrenia, ktoré budú považovať za správne. Nestotožňujú sa však s ďalším predĺžením núdzového stavu a ani s procedúrou, akou ho vláda naposledy schválila. Z tohto dôvodu sa strana obráti s podaním na ústavný súd.

Viac čítajte tu.