DANKO: Prezidentka Zuzana Čaputová by mala predstúpiť pred parlament
PREHRAŤ

DANKO: Prezidentka Zuzana Čaputová by mala predstúpiť pred parlament

Som presvedčený, že Igor Matovič sám demisiu nepodá a bude čakať, či sa nájde 76 poslancov, ktorí by mu vyslovili nedôveru, povedal A. Danko v TASR TV.

Bratislava 26. marca (Teraz.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová by sa nemala obmedziť iba na prijímanie demisií ministrov a poskytovanie stanovísk z prezidentského paláca, ale mala by so svojou víziou riešenia vládnej krízy predstúpiť pred Národnú radu SR. V diskusii na TASR TV to povedal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko.

„Mala by vystúpiť v pléne Národnej rady a jasne ukázať spoločnosti cesty, ako by sa mala vyvíjať. Samozrejme, aj ona musí rešpektovať výsledky parlamentných volieb,“ konštatoval Danko.

Osobne očakáva, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) demisiu nepodá a pôjde v rokovaniach až na hranu. „Bude čakať, či sa nájde 76 poslancov, ktorí by mu vyslovili nedôveru. Netreba zabúdať na veľmi dobrý vzťah Igora Matoviča s Veronikou Remišovou,“ upozornil Danko.

Dodal, že predseda vlády Matovič možno napokon nazbiera v parlamente tesnú väčšinu, na druhej strane sa však situácia môže pomerne rýchlo otočiť aj iným smerom. „Možno je treba rozmýšľať aj o možnosti úradníckej vlády, kde by bola prezidentka veľmi silným hráčom,“ pripustil predseda SNS.

Danko podľa vlastných slov zažil v minulom volebnom období dve vládne krízy, ktoré vyústili v prvom prípade do výmeny ministra a v druhom až k pádu vlády a kreovaniu novej. „Základný rozdiel je v tom, že to neboli vojny lídrov, kde jeden povie druhému, že je idiot a vláda odchádza na etapy,“ povedal Danko.

Viac čítajte tu.