SULÍK: Vďaka postoju SaS máme vládu so šancou dokončiť volebné obdobie
PREHRAŤ

SULÍK: Vďaka postoju SaS máme vládu so šancou dokončiť volebné obdobie

Nie je podstatné, kto predloží odškodňovací zákon, dôležité je, aby bol čím skôr prijatý, povedal v TASR TV Richard Sulík.

Bratislava 27. apríla (Teraz.sk) – Šance kabinetu Eduarda Hegera (OĽaNO) dovládnuť až do konca riadneho volebného obdobia sú podľa lídra SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka výrazne vyššie, ako by tomu bolo v prípade pretrvávania pôvodnej vlády pod vedením Igora Matoviča (OĽaNO). K zmene vlády podľa neho prišlo aj vďaka SaS. „Keď bolo potrebné zaujať zásadný postoj, necúvnuť a neuhnúť, tak sme to spravili. Keby nebolo nás, k tej zmene by nedošlo,“ povedal Sulík v diskusii na TASR TV.

Novosť vlády podľa neho nie je v tom, že by sa výrazne obmenili jej členovia, ale v posune najdôležitejších kompetencií smerom k Eduardovi Hegerovi. „Nakoniec štrnásť členov zo šestnástich sú tí istí, ale došlo k dôležitým zmenám, ktoré vytvorili predpoklady na to, aby sme mohli dovládnuť celé volebné obdobie,“ konštatoval Sulík.

Kabinet podľa neho pracuje v menej napätej atmosfére a rozhoduje sa konsenzuálnejšie. Za perspektívne posilnenie vládneho kabinetu Sulík považuje aj nového ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽaNO). „Osobne ho nepoznám, ale jeho výsledky po prvých týždňoch nie sú zlé,“ povedal Sulík.

Každý pondelok sa stretáva s premiérom a predsedami koaličných strán, kde je šanca vydiskutovať si citlivé témy aj s Igorom Matovičom. „Vzťahy musia byť korektné a bohate stačí, ak budú pracovné,“ tvrdí Sulík.

Viac čítajte tu.