BIHARIOVÁ: Digitalizácia štátu a reformy nepočkajú na koniec pandémie
PREHRAŤ

BIHARIOVÁ: Digitalizácia štátu a reformy nepočkajú na koniec pandémie

Najiritujúcejšie pre voličov je to, ako neprofesionálne sa táto vláda zhostila svojej úlohy. Dnes by sme sa v tejto koalícii cítili veľmi nepohodlne, povedala Irena Bihariová (Progresívne Slovensko).

Bratislava 22. mája (Teraz.sk) - Odsúvanie dôležitých reforiem kvôli riešeniu akútnych problémov s pandémiou COVID-19 nie je správne, naopak, reformy by mali byť odpoveďou aj na otázky, ktoré priniesla koronakríza. V diskusii na TASR TV to uviedla predsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová.

„Bude chybou akejkoľvek vlády, ak sa bude ďalej odsúvať digitalizácia štátu, reforma vzdelávania a transformácia ekonomiky, investície do vedy, výskumu a zelených technológií,“ konštatovala.

Najmä vzdelávanie prešlo podľa nej v čase pandémie ťažkou skúškou a ukázalo sa, že časť detí bola zo vzdelávania z veľkej časti vyradená. „Ukázala sa aj sociálna priepasť, niektoré deti sa ocitli na okraji vzdelávacieho systému možno aj preto, že nemajú rovnaké materiálne podmienky, nemajú pripojenie na internet, alebo dostatočne motivujúce prostredie,“ povedala Bihariová.

Každá reforma má podľa nej svoje náklady a trvá určitý čas, kým sa ju podarí doladiť. To ale nie je dôvod na odkladanie kľúčových rozhodnutí. „V niektorom momente to proste musíte spustiť. Vždy sa nájde veľa múch, ktoré treba vychytať. Ale treba začať, my sme sa vždy hlásili k zmenám, ktoré majú krajinu posunúť,“ vyhlásila.

Viac čítajte tu.