M.KOLLÁR: Boj proti korupcii nestačí, ak zlyhávame v manažmente štátu
PREHRAŤ

M.KOLLÁR: Boj proti korupcii nestačí, ak zlyhávame v manažmente štátu

Chceme pomôcť vládnej koalícii tam, kde váha s napĺňaním vlastného programu, povedal v TASR TV nezávislý poslanec Miroslav Kollár (SPOLU).

Bratislava 8. júna (Teraz.sk) – Vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera (obaja OĽaNO) dokázali urobiť reálne kroky v boji proti korupcii, fatálne však zlyhali pri manažmente štátu. V diskusii na TASR TV to povedal nezávislý poslanec a člen strany SPOLU-občianska demokracia Miroslav Kollár.

To, čo stačilo na prácu opozičných poslancov, podľa Kollára nepostačuje na úspešné riadenie vládnych rezortov. „Intuitívnosť a šikovnosť v politickom marketingu nestačí na manažovanie štátu, keď s tým nemáte žiadne skúsenosti a neviete si správne vybrať ľudí,“ tvrdí poslanec.

„Kvôli zlému manažovaniu štátu počas pandémie zbytočne zomierali ľudia. Je pochopiteľné, že dôvera sa potom prepadne niekde do suterénu,“ dodal na margo prieskumov verejnej mienky, v ktorých dôvera respondentov k postupu vlády klesá.

Sám sa do parlamentu dostal na kandidátnej listine strany Za ľudí, vo februári však vystúpil z vládnej koalície a stal sa nezávislým poslancom. „Už som nechcel legitimizovať chaotický spôsob manažmentu pandémie zo strany Igora Matoviča,“ povedal Kollár.

Ako opozičný poslanec je ochotný podporiť konštruktívne vládne návrhy, ktoré sú súčasťou jej programového vyhlásenia. Váži si aj mnohých bývalých kolegov z poslaneckého klubu Za ľudí a do budúcnosti si vie predstaviť spoluprácu s ľuďmi okolo Márie Kolíkovej.

Kollár vstúpil do strany SPOLU- občianska demokracia, ktorá v roku 2020 v koalícii s Progresívnym Slovenskom len tesne nepostúpila do Národnej rady SR. Dnes ako poslanec môže jej legislatívne návrhy predkladať v parlamente. „Chceme pomôcť vládnej koalícii tam, kde váha s napĺňaním vlastného programu. Predložili sme návrh zákona o hmotnej zodpovednosti politikov,“ pripomenul Kollár.

Viac čítajte tu.