MAJERSKÝ: Nič lepšie ako očkovanie zatiaľ nemáme
PREHRAŤ

MAJERSKÝ: Nič lepšie ako očkovanie zatiaľ nemáme

Ľudia, ktorí sa nemôžu očkovať zo zdravotných dôvodov, by mali na pápeža dostať výnimku, povedal v TASR TV predseda KDH.

Bratislava 24. júla (Teraz.sk) – Ak sa v budúcnosti nájdu účinnejšie prostriedky v boji proti pandémii koronavírusu ako je očkovanie, KDH po nich určite siahne. V tejto chvíli však nič lepšie nemáme, povedal v diskusii na TASR TV líder KDH a zároveň predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský.

„Očkovanie zatiaľ prináša jedinú možnosť na to, aby sa človek mohol vrátiť do bežného života, aby bol ochránený on sám, ale aby chránil aj tých druhých,“ dodal.

Zdôraznil, že podľa jeho názoru by očkovanie malo prebiehať na striktne dobrovoľnej báze, malo by však byť široko dostupné. „Ako predseda samosprávneho kraja garantujem a zabezpečujem pomoc 825 000 ľuďom, za ktorých som zodpovedný,“ pripomenul Majerský. „Preto za nimi prichádzame nie iba do obchodných centier, kde sa to stretlo s veľkým pochopením a záujmom ľudí, ale máme mobilné očkovacie jednotky, prichádzame aj do odľahlých častí kraja, kde sú niektorí ľudia, starí, chorí, ležiaci, ktorí už do okresného mesta ani nechodia,“ konštatoval predseda PSK.

Viac čítajte tu.