M.KOLLÁR: Príklad z Čiech ukázal, ako naplniť Spolu politickým obsahom
PREHRAŤ

M.KOLLÁR: Príklad z Čiech ukázal, ako naplniť Spolu politickým obsahom

Predseda Spolu je v prípade odchodu hnutia Sme rodina ochotný rokovať o podpore koalície, ak to bude dávať dlhodobý zmysel a nepôjde len o predlžovanie jej agónie o mesiac či dva.

Bratislava 13. októbra (Teraz.sk) – Príklad z Českej republiky ukázal, že slovo „spolu“ je možné naplniť politickým obsahom prostredníctvom spájania stredopravých politických síl. V diskusii na TASR TV to povedal novozvolený predseda strany Spolu-občianska demokracia, primátor Hlohovca a poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár.

„Na pravej strane spektra je viacero zaujímavých osobností a malých strán. Týchto ľudí treba začať spájať a dávať dohromady,“ tvrdí Kollár. Spojenie s Progresívnym Slovenskom (PS), ktoré presadzoval jeho predchodca Juraj Hipš, podľa neho snem strany Spolu odmietol aj preto, že PS tenduje skôr k modernej ľavici ako k pravému stredu.

„Väčšina členov Spolu sa vníma ako stredopraví občianski demokrati, neetatistikí, nesocialistickí. A práve v čase, keď vo vnútri Spolu prebiehala táto diskusia, Irena Bihariová v rozhovoroch deklarovala seba a PS ako ľavicovú intervencionistickú stranu,“ povedal Kollár. „Plne rešpektujem, ako PS rámcuje jeho predsedníčka. Ale niektorí členovia Spolu do takto orientovaného PS nechceli ísť,“ konštatoval.

„Slovensko podľa mňa potrebuje modernú, progresívnu ľavicu a v kultúrno-etických otázkach sme všetci moderní európski demokrati. Ale v iných veciach by sme sa asi názorovo stretli,“ tvrdí Kollár.

Viac čítajte tu.