BUDAJ: Stagnujúce regióny národných parkov potrebujú európske peniaze
PREHRAŤ

BUDAJ: Stagnujúce regióny národných parkov potrebujú európske peniaze

Som presvedčený, že vláda by sa mala zaoberať cielenou finančnou podporou mladých ľudí, ktorí budú na vidieku zakladať rodinné farmy, povedal v TASR TV minister Budaj.

Bratislava 29. októbra (Teraz.sk) – Stagnujúce regióny národných parkov môžu naštartovať investície z európskych zdrojov a tie bude možné čerpať až potom, ako národné parky získajú právnu subjektivitu. V diskusii na TASR TV to povedal minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO-NOVA-KÚ-Zmena zdola).

Tvrdí, že jeho reforma národných parkov regióny ekonomicky nepoškodí a naopak, prinesie im nové príležitosti. „Ak chceme dať 17 miliónov na Muránsku planinu a Poloniny, musí tam byť nejaký právny subjekt, na ktorý sa tie peniaze budú alokovať,“ konštatuje Budaj. „Bez právnych subjektov národných parkov, žiaľ, peniaze z Európskej únie neprídu. Je tu 280 miliónov v programoch európskych fondov, z ktorých môže ministerstvo životného prostredia čerpať aj na rozvoj regiónov a môže z nich pozdvihnúť regióny národných parkov,“ dodáva.

Viac čítajte tu.