MILAN UHRÍK: Republika je demokratická strana pripravená na vládnutie
PREHRAŤ

MILAN UHRÍK: Republika je demokratická strana pripravená na vládnutie

Chceme mať, prirodzene, dobré vzťahy so Západom, ale myslieť aj na dobré vzťahy s východom, povedal v TASR TV Milan Uhrík (Republika).

Bratislava 4. novembra (Teraz.sk) – Hnutie Republika jeho zakladatelia budujú ako demokraticky orientovanú stranu s koaličným potenciálom, ktorá bude v prípade úspechu v najbližších parlamentných voľbách pripravená na možnosť vstúpiť do vlády. V diskusii na TASR TV to povedal europoslanec a predseda hnutia Milan Uhrík.

„Odkaz na demokratické hodnoty má vo svojich stanovách 99 percent strán, z našej strany to však nie je iba póza, ale naše vnútorné presvedčenie,“ zdôraznil Uhrík.

Hnutie, ktoré založili bývalí členovia Ľudovej strany Naše Slovensko, sa podľa neho považuje za konzervatívne a národne orientované, odmieta však provokácie extrémistického typu. „Keď to porovnávam so súčasnou vládou a jej maniermi, tak náš vzťah k demokracii je ďaleko lepší. Napríklad v tom, že v rámci hnutia Republika nemáme problém s inými názormi. Nikdy nebudeme urážať človeka za to, že sa nedal zaočkovať, alebo sa, naopak, zaočkovať dal,“ tvrdí Uhrík.

Viac čítajte tu.