KOLLÁR: Investori sú pripravení stavať nájomné byty, čakajú na zákon
PREHRAŤ

KOLLÁR: Investori sú pripravení stavať nájomné byty, čakajú na zákon

U nás je strop okolo 3800 pacientov v nemocniciach a aktuálne to klesá k trom tisícom. Ale keby teraz naplno zaútočil omikron, kapacity nemocníc by mohli byť prekonané, povedal v TASR TV Boris Kollár.

Bratislava 16. decembra (Teraz.sk) – S masívnou výstavbou lacných nájomných bytov majú dlhoročné skúsenosti v susednom Rakúsku a investori z tejto krajiny sú pripravení spustiť výstavbu aj na Slovensku. Čaká sa iba na schválenie legislatívy, ktorá zatiaľ stojí v parlamente. V diskusii v TASR TV to povedal predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Dodal, že aj na túto tému sa bude rozprávať na stretnutí s predsedom rakúskeho parlamentu Wolfgangom Sobotkom a primátorom Viedne Michaelom Ludwigom. „Ak by mi to začiatkom budúceho roka v parlamente prešlo, do leta by sa začali stavať prvé byty,“ povedal Kollár. Systém má byť podľa neho nastavený tak, aby investori, vrátane rakúskych, mohli financovať výstavbu zo súkromných zdrojov.

„Bude to dlhé roky prinášať ovocie, bude to generovať obrat v ekonomike, stavebníctvo pôjde hore, štát zarobí na daniach, zvýši sa zamestnanosť a ľudia nebudú musieť platiť v Bratislave 600 eurové nájomné,“ tvrdí Kollár. Pri aktuálnych rapídne stúpajúcich cenách bytov bude mať podľa neho projekt aj sociálny rozmer, keďže umožní solídne bývanie aj rodinám, ktoré by si ho na takejto úrovni už hypotékou zabezpečiť nedokázali.

Viac čítajte tu.