K.FORRÓ: Aliancia-Szövetség podporí regióny, na ktoré vláda zabudla
PREHRAŤ

K.FORRÓ: Aliancia-Szövetség podporí regióny, na ktoré vláda zabudla

Ak by bola k obrannej zmluve s USA celospoločenská diskusia, nemusela byť rozprava v NR SR taká škandalózna, povedal v diskusii na TASR TV predseda Aliancie-Szövetség Krisztián Forró.

Bratislava 11. februára (Teraz.sk) – Cieľom zjednotenej menšinovej strany Aliancia-Szövetség je pozdvihnutie regiónov, najmä južného a východného Slovenska, na ktoré centrálna vláda v ťažkej pandemickej situácii úplne zabudla. V diskusii na TASR TV to povedal predseda Aliancie Krisztián Forró.

Aliancia vznikla zjednotením Strany maďarskej komunity (SMK), Mosta-Híd a hnutia Spolupatričnosť. „V Aliancii sú Maďari, ako najväčšia národnostná komunita, ale v predsedníctve máme aj Rusína, máme v strane aj Slovákov či Rómov,“ vysvetľuje Forró. Jeho strana chce presadzovať požiadavky menšinových komunít a regiónov a klásť dôraz na životné prostredie. „Vieme, že najväčšie zásoby pitnej vody v Európe sú na Žitnom ostrove. Vidíme, akú hrozbu pre tieto zásoby pitnej vody tvoria ekologické záťaže z minulosti,“ konštatuje predseda Aliancie.

Viac čítajte tu.