KOLLÁR: Pri Bratislave vyrastie satelit s 20 000 nájomnými bytmi
PREHRAŤ

KOLLÁR: Pri Bratislave vyrastie satelit s 20 000 nájomnými bytmi

Aj vo vyspelých štátoch sa normálne reguluje, odstrel, samozrejme. Myslím si, že pokiaľ to nezačneme regulovať, začnú regulovať medvede nás, povedal v TASR TV Boris Kollár.

Bratislava 18. júna (Teraz.sk) – V súvislosti s projektom výstavby lacných nájomných bytov, ktorý legislatívne presadilo hnutie Sme rodina, sa pri Bratislave plánuje výstavba satelitného mestečka s 20 000 bytmi. V TASR TV to povedal predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).

Ďalší investor je podľa neho už blízko k vydaniu stavebného povolenia na výstavbu bytov pri Nitre. „Spolu máme jednu miliardu u investorov pripravených to spustiť,“ povedal s tým, že napríklad developer z Rakúska už takto postavil v susednej krajine 250 000 nájomných bytov.

Celý proces od príchodu potenciálneho investora po odovzdanie prvých bytov podľa neho trvá niekoľko rokov, keď sa však systém rozbehne, už funguje bez ohľadu na to, kto je práve vo vláde. „Prvé byty sa budú odovzdávať možno o dva roky,“ odhaduje Kollár.

Výčitky opozície, že byty sú zatiaľ iba na billboardoch, považuje za nekorektné. „Ako môže stáť nejaký byt, keď sme to schválili len na poslednej schôdzi a keď to pani prezidentka podpísala len pred desiatimi dňami?,“ pýta sa Kollár.

Viac čítajte tu.