Tomáš ZÁBORSKÝ: O reprezentácii, debatách so Šatanom i snoch o titule
PREHRAŤ

Tomáš ZÁBORSKÝ: O reprezentácii, debatách so Šatanom i snoch o titule

Tomáš Záborský absentuje z vlastného rozhodnutia v reprezentácii SR už 4 roky, no je celkom reálne, že v budúcnosti sa v národnom tíme opäť objaví. Aj o tom sme sa s ním rozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 2. júna (Teraz.sk) – Slovenský útočník Tomáš Záborský patrí k najlepším hokejistom spod Tatier za posledné roky, a tak je len na škodu veci, že na jeseň 2014 ukončil reprezentačnú kariéru. O tom, či sa po rokoch nehodlá toto rozhodnutie prehodnotiť, čo hovorí na hru Slovákov na nedávnych MS v Dánsku, ktorí hráči mu v súčasnom národnom tíme SR chýbajú, ale aj o troch neúspešných finálových sériách za sebou, ktoré absolvoval v uplynulých sezónach na severe Európy, sme sa s ním porozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Nateraz posledným vrcholným podujatím na reprezentačnej úrovni, ktoré trenčiansky odchovanec absolvoval, bola v roku 2014 olympiáda v Soči. Bezprostredne po nej ešte Záborský koniec v národnom tíme síce neohlásil, no stalo sa tak na prelome októbra a novembra toho istého roku. Čo ho k tomu viedlo? „Ono sa to všetko nabaľovalo dlhý čas. Ja som vždy, zrejme aj naivne veril, že nejaká spravodlivosť existuje, že hráč, ktorý ukáže svoje kvality a má vydarené obdobie, tak by mal mať miesto v zostave. Bohužiaľ, nie vždy to tak funguje. Niekedy sa uprednostnili starší hráči so slabšou formou, alebo, ako sa stalo v roku 2011, bol u nás svetový šampionát, a tak na ňom ,museli´ štartovať všetky hviezdy... Ja som sa niekedy v tom čase neraz nezmestil do reprezentácie, hoci som mal za sebou veľmi vydarené prípravy i sezóny na klubovej úrovni. Už vtedy som si povedal, že kašlem na to. Následne však prišiel nový tréner i generálny manažér, ktorí ma prehovorili na návrat. Ale aby som to skrátil, celý problém bol v tom, že vedenie reprezentácie nedokázalo podržať hráčov, neakceptovalo vyjadrenia klubov, ktoré boli mojimi zamestnávateľmi a priznávam, že najmä kvôli tomu som sa viackrát musel vyhovoriť na nejaké zranenie. Lenže pokiaľ som chcel stále hrať v top kluboch, nemal som na výber. Aj preto som si jedného dňa povedal, že už takéto veci dokola riešiť nemienim a rozhodol som sa v reprezentácii skončiť,“ vysvetlil na úvod Tomáš Záborský. 

Viac čítajte tu.