Pavol GOSTIČ: Odmalička som Slovan zbožňoval, dnes som z neho smutný
PREHRAŤ

Pavol GOSTIČ: Odmalička som Slovan zbožňoval, dnes som z neho smutný

Nateraz posledným hosťom v športovom štúdiu TABLET.TV bol Pavol Gostič, ktorý svojho času patril k najlepším futbalistom Slovana Bratislava.

Bratislava 17. novembra (Teraz.sk) – Pavol Gostič je jedným z hráčov bratislavského Slovana, ktorí na vlastnej koži zažili predposledný federálny i prvý slovenský majstrovský titul. V prvej polovici 90-tych ich so spoluhráčmi oslavovali na Tehelnom poli, kde v súčasnosti finišujú práce na výstavbe Národného futbalového štadióna. Ako vníma posledné udalosti v slovenskom futbale, čo hovorí na súčasný Slovan či našu najvyššiu súťaž, ale aj to, ako si spomína na zlaté časy v tábore belasých, či ako vznikla jeho povestná kľučka „bicykel“, nám porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Na trénerskú stoličku slovenskej futbalovej reprezentácie zasadol pred pár dňami český lodivod Pavel Hapal, ktorý v tejto funkcii vystriedal Jána Kozáka. Ako vníma túto zmenu Pavol Gostič? „Futbalu rozumie na Slovensku asi každý, takže táto téma sa rozoberala všade,“začal s úsmevom a už vážnejším tónom pokračoval: „Mám dosť rokov na to, aby som takéto veci nejakým spôsobom filtroval a kým nepoznám detailnejšie, ako sa všetko udialo, ťažko sa mi to komentuje. Každopádne, Ján Kozák je podľa mňa výnimočný tréner a hoci ma nikdy netrénoval, myslím si, že aj seriózny chlap. Vo svojich vyjadreniach po odchode z postu reprezentačného kormidelníka mal veľa pravdy. Čo sa týka hráčov a ich ´prúserov´, budem na túto tému radšej veľmi opatrný, pretože futbal som tiež hrával, a takisto sme neboli žiadni anjeli. Povystrájali sme všeličo. A čo hovorím na Pavla Hapala? Odohral som proti nemu veľa zápasov, je to výborný tréner, takže futbal bude bežať u nás ďalej a ja mu držím palce.“

Viac čítajte tu.