Samuel SLOVÁK: Slovan nemôže trénovať hocikto. Kozák bol dobrá voľba
PREHRAŤ

Samuel SLOVÁK: Slovan nemôže trénovať hocikto. Kozák bol dobrá voľba

V štúdiu TABLET.TV bol pred pár dňami hosťom bývalý skvelý stredopoliar a neskôr úspešný tréner Samuel Slovák, s ktorým sme v skratke prebrali jeho kariéru i zopár aktuálnych futbalových tém.

Bratislava 26. októbra (Teraz.sk) – Futbalisti bratislavského Slovana sú od nástupu Jána Kozáka ml. na pozíciu hlavného kormidelníka ako pokropení živou vodou. Svedčí o tom najmä ich účinkovanie v Európskej lige UEFA, pričom renomovaným klubom s omnoho vyššími rozpočtami sú častokrát viac než vyrovnaným súperom. Aj z toho dôvodu sme si do televíznom štúdia TABLET.TV pozvali Samuela Slováka, ktorý v nedávnej minulosti na vlastnej koži zažil účinkovanie belasých v pohárovej Európe ako hráč a neskôr aj ako tréner.

Slovanisti sa po šokujúcom vypadnutí v 1. predkole Ligy majstrov so Sutjeskou Nikšič nadýchli v Európskej lige UEFA k famóznym výkonom. V druhej najprestížnejšej klubovej súťaži na svete postupne vyradili kosovský Feronikeli, írsky Dundalk i grécky PAOK Solún, vďaka čomu sa prebojovali až do skupinovej fázy. A v nej majú aj po troch dueloch (Besiktas Istanbul 4:2, Sporting Braga 2:2 a Wolwerhampton 1:2) stále reálnu šancu postúpiť do jarného šestnásťfinále. Čakal Samuel Slovák takúto obrodu belasých po júlovom fiasku s černohorským majstrom? „Ešte pred štartom v pohárovej Európe som očakával, že smelé predsezónne ambície belasých sa naplnia. Klub totiž zvýšil rozpočet a nakúpil zopár veľmi zaujímavých hráčov. Prišlo však nečakané vypadnutie z Ligy majstrov, čo sa môže stať, no podstatné bolo, že sa Slovan dokázal reštartovať. Napokon to vyzerá na celkom vydarenú sezónu, čo ma veľmi teší,“ rozhovoril sa Slovák a jedným dychom vyzdvihol príchod Jána Kozák ml. ku kormidlu belasých. „Slovan nemôže trénovať hocikto. Je potrebná určitá personálna výbava, ktorú Jano má. Taktiež to veľmi dobre uchopil v kľúčových zápasoch z taktického hľadiska, tím ich zvládol výborne. V neposlednom rade veľa chalanov, ktorí dovtedy nenapĺňali svoj potenciál a mali skôr imidž preplatených hráčov, išlo pod jeho vedením výkonnostne nahor. Čiže angažovanie Jána Kozáka na post hlavného trénera sa zatiaľ javí ako veľmi dobrá voľba.“

Viac čítajte tu.