CHOCHLÍKOVÁ: Strach zo súperiek? To nie. Obavy mávam skôr z rozhodcov
PREHRAŤ

CHOCHLÍKOVÁ: Strach zo súperiek? To nie. Obavy mávam skôr z rozhodcov

Slovenská kickboxerka Monika Chochlíková získala pred pár dňami v Sarajeve titul majsterky sveta, a tak sme sa s ňou v štúdiu TABLET.TV o ceste za ním porozprávali.

Bratislava 31. októbra (Teraz.sk) – Slovenskej kickboxerke Monike Chochlíkovej sa pred pár dňami splnil jeden z najväčších snov. V poslednú októbrovú sobotu si v Sarajeve vybojovala titul majsterky sveta v disciplíne K1 žien do 52 kg. Jej triumf je o to cennejší, že na ceste za zlatom jasne dominovala v každom jednom zo štyroch zápasov, čo jej tréner a priateľ v jednej osobe označil za neskutočný masaker. A najmä o jej účinkovaní na šampionáte v bosnianskej metropole sme sa rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Chochlíková necestovala na tohtoročné MS s malou dušičkou. Na cenný kov si trúfala, no o zlate sa jej iba snívalo. A tento sen sa stal na konci jej „pobytu“ v Sarajeve skutočnosťou. „Chcela som získať medailu, no a samozrejme, že zlatá by ma potešila najviac. Ale nebol to môj hlavný cieľ,“ rozhovorila sa členka VŠC Dukla Banská Bystrica, ktorá na ceste za zlatom zdolala štyri súperky – Rumunku Balsoiouovú, Grékyňu Raftopoulouovú, Veicovú zo Srbska a napokon vo finále aj Brazílčanku Nunezovú. Vo všetkých štyroch súbojoch mala jednoznačne navrch, titul majsterky sveta získala s absolútnym prehľadom. Mala svoje rivalky dôkladne preštudované? „Pred šampionátom som vedela, ktoré dievčatá sú moje potenciálne súperky, ale až priamo v dejisku sa uskutočnil žreb. Dopredu som nepoznala ani jednu z nich, čiže do ich podrobných analýz a následných taktík boja proti nim sme sa s trénerom púšťali postupne. Strach či nejaký prehnaný rešpekt nemávam, v Bosne som sa skôr obávala bodovania zo strany rozhodcov. To totiž býva na takýchto podujatiach vždy špecifické, keďže arbitri bodujú každý čistý a efektívny úder. Lenže to pre každého z nich znamená častokrát niečo iné. Viem, o čom hovorím, v minulosti som to už zažila, no našťastie to nebol tento prípad,“ pokračovala Chochlíková.

Viac čítajte tu.