R. STANTIEN na rovinu: Bolo veľa takých, čo ma od Slovanu odhovárali
PREHRAŤ

R. STANTIEN na rovinu: Bolo veľa takých, čo ma od Slovanu odhovárali

V televíznom štúdiu TABLET.TV sme vyspovedali trénera hokejistov Slovana Romana Stantiena, pričom naša debata sa odvíjala od prekvapujúcej 1. priečky jeho zverencov v Tipsport Lige.

Bratislava 9. novembra (Teraz.sk) – Hokejisti Slovana Bratislava sa pred reprezentačnou prestávkou usadili na čele Tipsport Ligy. Po návrate z KHL do našej najvyššej súťaže neočakával takýto pozitívny scenár ani ich tréner Roman Stantien. S kormidelníkom belasých sme v televíznom štúdiu TABLET.TV prebrali účinkovanie jeho zverencov v aktuálnom ročníku, vrátili sme sa k obdobiu pred sezónou, keď prijal ponuku Slovana, hoci ten nemal podpísaného ani jedného hráča a nevedelo sa ani to, v ktorej súťaži bude pôsobiť. Na záver sme si zaspomínali aj na jeho hráčsku kariéru, ktorú zdobí osem majstrovských titulov, z ktorých až šesť získal v českej extralige so Vsetínom.

Slovanisti majú na čele tipsportligovej tabuľky trojbodový náskok pred obhajcom majstrovského titulu z Banskej Bystrice. Z doterajších 19 zápasov vzišli až pätnásťkrát víťazne, pričom bodovali v každom jednom z posledných dvanástich duelov. Naposledy vyšli naprázdno ešte 29. septembra na ľade nováčika z Michaloviec. „Neočakával som, že v tejto fáze súťaže budeme figurovať na prvom mieste, no na druhej strane sme sa nechceli ani pohybovať v tabuľke na spodných priečkach. Nech si totiž hovorí, kto chce, čo chce, Slovan je stále Slovan, čo je napokon vidieť aj na diváckych návštevách na našich zápasoch u súperov. Ale zdupľujem, že naše súčasné tabuľkové postavenie je pre mňa veľmi príjemným prekvapením,“ rozhovoril sa Roman Stantien, ktorého zverenci sa na prvú priečku vyšvihli aj vďaka sérii piatich trojbodových víťazstiev za sebou pred reprezentačnou prestávkou.

Viac čítajte tu.