BSK predstavuje v novej publikácii krásy pravého brehu Dunaja
PREHRAŤ

BSK predstavuje v novej publikácii krásy pravého brehu Dunaja

Publikácia približuje historické pamiatky, zaujímavú architektúru, ale aj možnosti športového vyžitia či rekreácie v mestských častiach Bratislavy na pravej strane Dunaja.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Čo všetko môže domáci i zahraničný návštevník Bratislavy vidieť, ak zájde na pravý breh Dunaja, predstavuje nová destinačná publikácia. Brožúru pod názvom Pravý breh Dunaja, ktorá približuje zaujímavosti Petržalky, Rusoviec, Jaroviec a Čunova, pokrstili dnes na 2. ročníku konferencie "Trvalo udržateľný rozvoj cestovného ruchu – nástroj pre rozvoj 2017".

Lukáš Dobrocký, výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, ktorá vznik publikácie iniciovala, pripomenul problém, s ktorým Bratislava ako turistická destinácia zápasí. "Ak sem ľudia prídu, ostávajú tu maximálne dve noci. My sme preto hľadali spôsob, ako turistov motivovať, aby tu ostali dlhšie,“ uviedol.

Publikácia približuje historické pamiatky, zaujímavú architektúru, ale aj možnosti športového vyžitia či rekreácie v mestských častiach Bratislavy na pravej strane Dunaja. Autorom publikácie je fotograf Martin Kleibl, ktorý sa už desať rokov venuje vyhľadávaniu a propagovaniu zaujímavých miest Petržalky, Rusoviec, Jaroviec a Čunova. "Som rodený Petržalčan, odmalička tam vyrastám a vidím, že čo všetko sa tam dá vidieť a všetky tieto veci, ktoré som tam objavil, som zhrnul v publikácii,“ ozrejmil.

Slávnostného uvedenia do života sa dnes dočkal aj magazín Bratislava Region.