Videli ste už filmové halloweenske tekvice?
PREHRAŤ

Videli ste už filmové halloweenske tekvice?

Alex Wer garantuje, že jeho tekvicové umenie pretrvá dlhšie ako len zberovú sezónu tekvíc.

Kalifornia 31. októbra (TABLET.TV) - Alex Wer, známy ako The Pumpkin Geek, je oceňovaný kalifornský umelec, ktorý vyrezáva svoje námety do netradičného materiálu - do trvanlivých tekvíc. Vytvára realistické, priam fotografické diela, ktoré už predstavil asi všade po svete. Takisto ich predáva aj na svojom vlastnom webe.

Zvláštny talent na zobrazovanie obľúbených filmových a televíznych postáv The Pumpkin Geek presvedčil aj Hollywood. Alexa Wera najali na vytvorenie tekvíc pre štúdiá ako Paramount, Netflix, ESPN a Sony. Jeho projekty predstavili aj v časopise People.

Alex Wer garantuje, že jeho tekvicové umenie pretrvá dlhšie ako len zberovú sezónu tekvíc. Svoje motívy vyrezáva do "remeselných tekvíc", ktoré vydržia navždy. Každú tekvicu zložito ručne vyrezáva vlastnou technikou, takzvaných piatich vrstiev. Tá ponúka hĺbku a úžasné detaily pri osvetlení. Práca na každej tekvici môže trvať až šesť hodín a Werov rezbársky výstroj je vŕtačka, ktorá využíva rôzne veľké vrtáky.

Zrod Pumpkin Geeka a jeho oranžovej ríše sa datuje do roku 2009, keď na žiadosť svojej manželky vyrezal prvú tekvicu pre otvorenú pracovňu s logom zamestnávateľa. Jeho prvé dielo sa stretlo s takým ohlasom, že okamžite dostal 35 objednávok na ďalšie firemné akcie.

Werove tekvice sa ukazujú ako perfektné dekorácie na jeseň, keď sa predstavujú ikony pop-kultúry. Najviac žiadanými námetmi sú komiksové postavy a protagonisti fantasy žánru. Nie je preto žiadnym prekvapením, že The Pumpkin Geek získal ocenenie Geekie za najlepšie umenie a remeslo a že jeho prácu pravidelne prezentujú na fanúšikovských festivaloch a konferenciách o komiksoch po celej krajine.