Do projektu NEBUĎ OTROK DROG sa zapojili žiaci a študenti z celého Slovenska
PREHRAŤ

Do projektu NEBUĎ OTROK DROG sa zapojili žiaci a študenti z celého Slovenska

Výsledkom projektu, ktorý spustila Tlačová agentúra Slovenskej republiky prostredníctvom portálu Školský servis, je 852 výtvarných prác od žiakov a študentov z celého Slovenska.

Bratislava 26. marca (TABLET.TV) – "Nás ako realizátora projektu teší predovšetkým skutočnosť, že s pribúdajúcim počtom ročníkov projektu rastie aj záujem zo strany cieľovej skupiny, teda zo strany žiakov a študentov stredných a základných škôl," uviedol pre TABLET.TV Rastislav Borsík, koordinátor projektu.

V poradí už štvrté pokračovanie projektu zavŕšila TASR výstavou výtvarných prác v priestoroch galérie Slovenského rozhlasu. Spoločným úsilím sa aj tento raz snažili študenti a žiaci kresbou na papieri vyjadriť, o čo všetko by ako užívatelia drog nedobrovoľne prišli a ako by im drogová závislosť zmenila život.

"Musím povedať, že to nebolo jednoduché rozhodovanie, pretože tam bolo veľmi veľa zaujímavých postrehov, čo sa týka výtvarného spracovania. Často sa stávalo, že študenti si ako inšpiráciu hľadali už existujúce obrázky, ale ja som ocenila prístup, keď si to niekto poňal po svojom," uviedla výtvarníčka a porotkyňa Broňa Schragge.

Do projektu sa zapojili žiaci a študenti z celého Slovenska. Z viac ako 850 prác posunula porota do užšieho finále 10 z nich. O tých najlepších napokon rozhodla verejnosť. "Čím širšiu skupinu mládeže dokážeme naším projektom osloviť a zaujať, tak tým je celý projekt zmysluplnejší," uzavrel za TASR Borsík.

Projekt finančne podporilo aj Ministerstvo zdravotníctva v rámci dotácie na podporu protidrogových aktivít. Tie najlepšie práce si môžete pozrieť v priestoroch Slovenského rozhlasu až do konca apríla alebo na adrese www.nebudotrokdrog.sk.