Obchodná komora a EIB budú užšie vzájomne spolupracovať
PREHRAŤ

Obchodná komora a EIB budú užšie vzájomne spolupracovať

EIB sa prostredníctvom Európskeho fondu pre strategické investície podieľa na financovaní hospodárskej obnovy v európskych krajinách.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Memorandum o porozumení medzi Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou (SOPK) a Európskou investičnou bankou (EIB) so sídlom v Luxemburgu podpísali v pondelok v Bratislave predseda SOPK Peter Mihók a viceprezident EIB Vazil Hudák.

Cieľom tejto iniciatívy, ako zdôraznili pri podpise obaja predstavitelia, je dlhodobá spolupráca a podpora medzinárodného obchodu a investícií s využitím zdrojov tejto finančnej inštitúcie. EIB sa prostredníctvom Európskeho fondu pre strategické investície podieľa na financovaní hospodárskej obnovy v európskych krajinách. Podporuje aj inovačné a výskumné aktivity v malých, stredných a veľkých spoločnostiach. Hudák vyzdvihol skutočnosť, že ide o prvé memorandum v rámci strednej Európy podpísané medzi EIB a obchodnou komorou.

SOPK bude spolupracovať pri propagácii aktivít EIB, vyhľadávať a odporúčať projekty vhodné na podporu z jej fondov a poskytovať ďalšie služby podľa potrieb luxemburského partnera, uviedol jej predseda.