HRABKO: Mečiar vie, že už v politike nemá šancu. Hecujú ho skôr iní
PREHRAŤ

HRABKO: Mečiar vie, že už v politike nemá šancu. Hecujú ho skôr iní

Riešením problému s prieskumami verejnej mienky by bola ich vyššia transparentnosť, nie pravdepodobne protiústavné moratórium, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 30. októbra (Teraz.sk) – Expremiér Vladimír Mečiar bol významným politikom minulosti, podľa publicistu Juraja Hrabka však v dnešnej politike už nemá žiadny politický potenciál. „A myslím si, že o tom vie, skôr ho burcuje niekto iný. Nevidím žiadny relevantný dôvod, aby povstal z popola. Nikde vôkol Vladimíra Mečiara nevidím reálnu politickú silu,“ reagoval Hrabko na medializované informácie, podľa ktorých Mečiar môže v nadchádzajúcich parlamentných voľbách kandidovať za stranu Slovenská liga.

Podpredseda Slovenskej ligy, bývalý podpredseda NR SR za ĽS-HZDS Tibor Cabaj, pre Teraz.sk potvrdil, že Mečiara s takouto ponukou oslovili a on ju neodmietol. O tom, či ju definitívne prijíma, by sa mal vyjadriť v najbližšom čase. Strana Slovenská liga podľa neho vznikla premenovaním staršieho subjektu s názvom Nový parlament.

Hrabko v tejto strane veľký potenciál nevidí ani v prípade, že ju expremiér podporí. „Vladimír Mečiar už neznamená v politike nič, nič v nej nedokáže. Samozrejme, nemôžem vylúčiť nejaké politické špekulácie. Ja by som bol opatrný, uvidíme, ktoré strany reálne podajú kandidátky,“ dodal.

Viac čítajte tu.