HRABKO: Rokovanie o opozičnej dohode prinieslo trapas a hanbu
PREHRAŤ

HRABKO: Rokovanie o opozičnej dohode prinieslo trapas a hanbu

Ak by chcel ÚS pozastaviť účinnosť moratória na prieskumy, mohol by argumentovať silným podozrením z neústavnosti, uvažuje v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 9. novembra (Teraz.sk) – Opozičná dohoda o neútočení, ktorú má zatiaľ podpísanú PS/SPOLU a KDH, je natoľko vágna, že fakt pristúpenia alebo nepristúpenia ďalších partnerov k jej textu podľa publicistu Juraja Hrabka na politickej situácii nič zásadného nezmení. „Vecne sa nič nezmení. Zmení sa možno text dohody, ak ju vôbec podpíšu, ale inak sa nezmení vôbec nič. A podľa môjho názoru to, čo sa udialo, bol jeden veľký trapas a hanba,“ povedal Hrabko vo štvrtok (7.11.) v Tablet.tv na margo odloženia podpisu opozičnej dohody so stranou Za ľudí.

Pondelkové (4.11.) rokovanie opozičných predstaviteľov bolo totiž zrušené a PS/SPOLU navrhovali zaslať Andrejovi Kiskovi dohodu na podpis kuriérom. Líder Za ľudí to však nepovažoval za vhodné, rokovanie aj podpis preto odložili.

Záujem pristúpiť k dohode, ktorá má zatiaľ dva body, záväzok neútočiť na seba v predvolebnej kampani a rokovať spolu o programových prienikoch, avizoval aj líder SaS Richard Sulík. Podobne ako Andrej Kiska by však chcel dohodu rozšíriť aj o záväzok nespolupracovať so Smerom-SD, SNS a ĽS NS.

Chaos v rokovaniach kritizovala 5. novembra v Tablet.tv volebná líderka Demokratickej strany Jana Kiššová. Povedala, že ani ona si nevie predstaviť povolebnú spoluprácu so Smerom, SNS či ĽS NS, tieto rokovania opozičných strán sú podľa stále viac o sebapresadzovaní a menej o skutočnej spolupráci. „Každý sa vyjadruje s kým sa kamaráti, s kým sa nekamaráti, s kým si sadne za jeden stôl, s kým nie... Potom sa zasa rôzne spájajú, potom sa zasa nevedia spojiť, potom sa zasa chcú spájať, potom si zasa cez médiá niečo odkazujú,“ vypočítala Kiššová.

Viac čítajte tu.