HRABKO: V eurovoľbách konflikt medzi PS/SPOLU a ĽS NS pomohol obidvom
PREHRAŤ

HRABKO: V eurovoľbách konflikt medzi PS/SPOLU a ĽS NS pomohol obidvom

Konflikt medzi stranami je normálnou súčasťou predvolebného boja, je však nebezpečné a aj nekultúrne vyťahovať ho do ulíc, povedal v TABLET.TV Hrabko.

Bratislava 25. januára (Teraz.sk) – Mobilizácia voličov prostredníctvom konfliktu medzi koalíciou Progresívne Slovensko/SPOLU a Ľudovou stranou Naše Slovensko Mariana Kotlebu pred eurovoľbami pomohla obom stranám k veľmi dobrým volebným výsledkom. V diskusii na TABLET.TV to pripomenul publicista Juraj Hrabko.

Voličov iných národne orientovaných strán eurovoľby príliš nezaujímali a tak do Európskeho parlamentu nepostúpila Slovenská národná strana, ani Sme rodina. Kotlebovci, ktorí boli v závere kampane v centre ostrého konfliktu s progesívcami, však získali až dva mandáty a samotná koalícia PS/SPOLU dokonca štyri.

Pred parlamentnými voľbami sa tento konflikt vracia, tentokrát však v ostrejšej forme priamo na uliciach. Nie iba PS/SPOLU, ale celá skupina zástupcov opozičných strán programovo organizuje protidemonštrácie na miestach predvolebných mítingov kotlebovcov.

„Toto je podľa môjho názoru nešťastný a nekultúrny spôsob vedenia politického zápasu,“ reaguje Hrabko. „Krátko pred voľbami má byť medzi stranami konflikt. Ale mal by to byť konflikt programový, nie konflikt na uliciach. To je potenciálne nebezpečné,“ povedal.

Viac čítajte tu.