HRABKO: Rebeli s tortou sadli na lep Dankovi s Ficom
PREHRAŤ

HRABKO: Rebeli s tortou sadli na lep Dankovi s Ficom

S anonymnými videami sa manipuluje, veci sa vytrhávajú z kontextu a v konečnom dôsledku je na dôvere medzi politikom a jeho voličmi, či negatívna kampaň zaberie, povedal v TABLET.TV Juraj Hrabko.

Bratislava 22. februára (Teraz.sk) – Nezaradení poslanci okolo Miroslava Beblavého svojou tortovou obštrukciou podľa publicistu Juraja Hrabka sadli na lep predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi (SNS) a lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. „Smer-SD a SNS sa rozhodli naťahovať čas, vychutnať si to. Ak by im to nevyhovovalo, nechal by Andrej Danko ten druhý rečnícky pultík priniesť okamžite. Veď to nie je žiadna novinka, urobil to už Dankov predchodca Pavol Paška, keď za rečníckym pultom ostal stáť Alojz Hlina,“ povedal Hrabko v TABLET.TV.

Keď sa Miroslav Beblavý s piatimi kolegami rozhodli zablokovať rečnícky pult v rokovacej sále a vyložiť naň symbolickú tortu, podľa Hrabka odviedli pozornosť od toho, na čo chceli upozorniť, teda obsahu schôdze. „A potom sa stalo to, čo sa stať nemalo, to prespanie v rokovacej sále,“ pripomenul Hrabko. „Problém, ktorý z toho pre nich vyvstal, bol, že ich nikto nepodporil, žiadna iná politická strana. Ani slovom, ani skutkom. Pomohlo to skôr iniciátorom schôdze, mnohým ľuďom sa určite nepáči, ako sa tí poslanci v rokovacej sále správali. Prekalkulovali to,“ zhrnul Hrabko.

Nerealistická bola podľa neho aj ponuka týchto nezávislých poslancov, že priestor okolo rečníckeho pultíka opustia na základe vyjadrenia ústavného súdu ku konaniu schôdze. „Ústavný súd nie je žiadny „hej, počkaj“, ústavnému súdu nie je možné dávať limity, aby rozhodol do dvoch, troch či piatich dní a napokon, ústavný súd tu ani nie je na to, aby riešil spory medzi politickými stranami,“ vypočítal Hrabko.

Viac čítajte tu.