HRABKO: Pellegrini je už zrejme rozhodnutý odísť zo Smeru-SD
PREHRAŤ

HRABKO: Pellegrini je už zrejme rozhodnutý odísť zo Smeru-SD

Prezidentka sa napokon rozhodne, či zvoleného kandidáta vymenuje do funkcie generálneho prokurátora. Ak bude trvať na tom, že to musí byť prokurátor, iných nemá zmysel voliť, uvažuje J. Hrabko.

Bratislava 30. mája (Teraz.sk) – Skutočnosť, že Peter Pellegrini nečakal na snem Smeru-SD a rovno vyzval Roberta Fica na odchod z funkcie podľa publicistu Juraja Hrabka naznačuje, že je už zrejme rozhodnutý zo Smeru-SD odísť. „Na snem nečakal preto, lebo sa ho už nemusí zúčastniť. Dnes sa nevie, kedy snem bude, podľa akého kľúča budú vyberaní delegáti, je v tom jednoducho veľká neistota. A Peter Pellegrini nemá veľa času, potrebuje kuť železo za horúca,“ povedal Hrabko v T.

„Ešte žije z výsledkov volieb, z prednostných hlasov, aj z toho, že bol premiér. Podľa mňa si už vybral cestu, že opustí Smer,“ konštatoval. Robert Fico má podľa Juraja Hrabka možnosť ovplyvniť kľúč výberu delegátov straníckeho snemu a navyše to nemusí to byť nevyhnutne on, kto by proti Petrovi Pellegrinimu kandidoval. „Na jeho mieste by som našiel niekoho známeho z prostredia Smeru-SD, ktorého by som postavil proti Pellegrinimu,“ naznačil Hrabko. Ak by predsedom Smeru-SD ostal aj po sneme Robert Fico, podľa Hrabka by sa zvýšila pravdepodobnosť, že Smer-SD, podobne ako pred ním ĽS-HZDS a SDKÚ-DS, politicky neprežije svojho zakladajúceho lídra.

Aj keď Peter Pellegrini zrejme počítal s tým, že bude v krátkej dobe reagovať na odpoveď predsedu strany, Robert Fico sa odmlčal. „Myslím si, že urobil politicky správne. Znížil tým váhu vyjadrenia Petra Pellegriniho. Aj tak by to viedlo iba k ďalším prestrelkám. Pre Roberta Fica by to výhodné nebolo, lebo útočníkom je aktuálne Peter Pellegrini a Robert Fico je v pozícii obrancu,“ hodnotí Hrabko.
 

Viac čítajte tu.