HRABKO: Lokálne sa opatrenia proti korone môžu sprísňovať aj u nás
PREHRAŤ

HRABKO: Lokálne sa opatrenia proti korone môžu sprísňovať aj u nás

V politickej prestrelke Petra Pellegriniho a Veroniky Remišovej ohľadom kauzy NASES zatiaľ ťahá za slabší koniec podpredsedníčka vlády, povedal Juraj Hrabko v TABLET.TV.

Bratislava 20. júna (Teraz.sk) – Je veľmi pravdepodobné, že v priebehu leta bude na Slovensku dochádzať k zavlečeniu koronavírusovej nákazy zo zahraničia a na lokálnej a regionálnej úrovni sa dajú očakávať sprísnené opatrenia proti šíreniu COVID-19. V diskusii na Tablet.tv to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Vidíme to v iných krajinách, kde sa situácia zhoršuje. Napríklad, ak je to nevyhnutné, znovu zatvárajú školy. Ale väčšinou sa to už nerobí celoštátne, ale iba v postihnutých regiónoch,“ povedal. „Vidíme to v Číne, Nemecku, aj v iných krajinách. Nebude žiadnym prekvapením, ak sa to stane aj u nás, ale zrejme sa to už tiež nebude týkať celej krajiny,“ dodal.

Podľa Hrabka vláda postupovala v boji s pandémiou úspešne, nevytvorila však dostatočne efektívny mechanizmus proti spätnému zavlečeniu vírusu na Slovensko. „Je to už priveľmi veľmi otvorené, kontrola na hraniciach nie je žiadna. Poznáme prípady z nedávnej minulosti, kedy sa ľudia vrátili zo zahraničia a mali koronavírus. Reálne nefunguje karanténa, dokonca ani elektronická. Mnohí ľudia jednoducho dobrovoľne doma neostanú,“ povedal.

Viac čítajte tu.