HRABKO: Koaličné strany vyjadrenia na adresu B. Kollára nedomysleli
PREHRAŤ

HRABKO: Koaličné strany vyjadrenia na adresu B. Kollára nedomysleli

Nová politická strana Petra Pelleginiho Hlas-sociálna demokracia sa podľa J. Hrabka zatiaľ snaží nadviazať na pozitíva dosiahnuté stranou Smer-SD, ale zodpovednosť za negatíva ponechať R. Ficovi.

Bratislava 1. júla (Teraz.sk) – Problém s magisterskou prácou Borisa Kollára (Sme rodina) spôsobil podľa publicistu Juraja Hrabka v prvom rade samotný predseda parlamentu tým, ako ju pred rokmi napísal, ale koaliční partneri naň nedokázali dostatočne racionálne reagovať. „Nejaké stanovisko potom, ako robili silné ramená, zaujať museli. A som zvedavý, ako sa z aktuálnej politickej kaše dostane strana Za ľudí. Lebo ich stanovisko bolo natvrdo povedané, žiadali odstúpenie pána Kollára. A čo bude to „B“, keď on neodstúpi?,“ opýtal sa v Tablet.tv 30. júna Hrabko.

Ak dá politická strana takéto ostré vyhlásenie, musí mať podľa Hrabka pripravených niekoľko krokov dopredu. „A takéto stanovisko sa nedáva, ak nechcete vystúpiť z vládnej koalície,“ upozornil Hrabko v súvislosti s výzvou strany Za ľudí. Odchod niektorého člena z vládnej koalície kvôli študentskej práci predsedu parlamentu však podľa Hrabka nedáva politickú logiku a nie je naň dôvod.

„Naozaj neviem, ako majú pripravený druhý a tretí krok, keď vydajú takéto zásadné stanovisko. Ak nič neurobia a Boris Kollár ostane na svojom mieste, vyznejú smiešne a bude sa im to pripomínať,“ povedal Hrabko.

Jeho vyjadrenie ešte nereagovalo na dnešné stanovisko SaS, ktorá tiež vyzvala Kollára na odchod z parlamentnej funkcie, zároveň však slovami Richarda Sulíka zdôraznila, že vládnu koalíciu kvôli tomu povaliť nemienia. Rešpektujú nárok Sme rodina na post predsedu parlamentu a rozhodnutie je podľa nich na Kollárovi.

Viac čítajte tu.