HRABKO: Viac ako o kvalitu študentských prác ide o politické spôsoby
PREHRAŤ

HRABKO: Viac ako o kvalitu študentských prác ide o politické spôsoby

Počet nakazených bude podľa mňa stúpať. Koronavírus tu je, len tak ľahko nezmizne. Netreba hovoriť o druhej vlne, ale o tom, že je stále tu. Aspoň kým nebude k dispozícii vakcína, povedal J. Hrabko.

Bratislava 16. júla (Teraz.sk) – Vzhľadom na celkový stav slovenského vysokého školstva je pravdepodobné, že ministrom školstva Branislavom Gröhlingom (SaS) sa výpočet politických osobností, ktoré novinári alebo nejaká časť akademickej obce obvinia z napísania nekvalitnej študentskej práce, zďaleka nekončí. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Potkýňať sa o tieto prípady budeme ešte veľmi dlho,“ konštatoval. „Posudzovať kvalitu práce urobenej pred rokmi z hľadiska dnešného uhlu pohľadu nemôže skončiť inak ako katastrofou. Nejde tu o kvalitu prác, za tú nesú zodpovednosť tí, ktorí prácu prijali. Ale opäť, v politike sú dôležité spôsoby,“ tvrdí Hrabko. Pripomína, že niektorí politici, ktorí tvrdo kritizovali študentské práce svojich kolegov, ich sami nemali v poriadku.

„Keď si spomenieme na výrazivo pána Gröhlinga na adresu Andreja Danka, radšej mohol držať jazyk za zubami. Vidíme, že v prípade pána Kollára bol už omnoho zdržanlivejší,“ poznamenal. V politike hrá podľa Hrabka veľkú úlohu osobná integrita, ktorú dokazujú často práve postoje z minulosti. „A v prípade pána ministra by som určite nešiel po kvalite práce, ale po rozporoch ohľadom zverejnenia a stiahnutia jeho práce z internetu,“ poznamenal.

Napriek tomu Hrabko nesúhlasí s tvrdením, že najzraniteľnejšími parlamentnými stranami z hľadiska možnosti „grilovania“ ich členov za chyby v roky starých prácach, sú strany Za ľudí a SaS, ktoré vo svojej kritike parlamentných kolegov zašli najďalej. „Nemyslím si, že je to až tak. Bolo by to na dlhšiu debatu,“ povedal Hrabko. Pripomenul, že svojich "plagiátorov" mal v minulosti aj Smer-SD.

Viac čítajte tu.