HRABKO: S akceptovaním núdzového stavu to bude mať vláda ťažšie
PREHRAŤ

HRABKO: S akceptovaním núdzového stavu to bude mať vláda ťažšie

Hlasovania k novele interrupčného zákona boli úplne v réžii strany Kotleba – ĽSNS, ktorí sa s vládnou koalíciou hrali ako mačka s myšou, povedal Hrabko.

Bratislava 3. októbra (Teraz.sk) – Zatiaľ čo na jar, počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu verejnosť bez problémov akceptovala vyhlásenie núdzového stavu, teraz to podľa publicistu Juraja Hrabka bude mať vláda komplikovanejšie. „Bude musieť viac dbať aj na právnu čistotu, lebo sa viacero ľudí môže stavať na odpor a využívať právne mechanizmy, ktoré sú k dispozícii,“ povedal 30. septembra v diskusii na TASR.TV Hrabko.

Aj keď sú opatrenia na obmedzenie šírenia nákazy evidentne potrebné, často boli podľa Hrabka prijímané chaoticky, čo znížilo dôveru časti verejnosti k postupu vlády a zodpovedných orgánov. „Predsa nie je možné niečo prikázať a potom to o dva dni zmeniť,“ poznamenal Hrabko.

Za príliš ľudový považuje politický slovník premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) a chybou bolo podľa Hrabka aj prenášanie zodpovednosti za epidemiologický vývoj na voličov.

Viac čítajte tu.