HRABKO: Porazený kandidát v USA možno po prvý raz neuzná prehru
PREHRAŤ

HRABKO: Porazený kandidát v USA možno po prvý raz neuzná prehru

Bez mobilu Mariana Kočnera by sme dnes boli niekde inde, povedal na margo akcií NAKA v diskusii na TASR TV Juraj Hrabko.

Bratislava 6. novembra (Teraz.sk) – Napätie po voľbách amerického prezidenta sa podľa publicistu Juraja Hrabka doteraz vždy končilo uznaním prehry zo strany porazeného kandidáta, nie je však isté, že k tomu dôjde aj v aktuálnom prípade. „Hrozí tam podľa mňa kríza demokracie. To sú tristné situácie. Donald Trump sa vyhlási za víťaza a jedným dychom naznačí, že voľby sú podvod,“ povedal Hrabko v diskusii na TASR TV.

Pripomenul, že k prepočítavaniu hlasov a súdnym zásahom do tohto procesu došlo už v prípade súboja Georgea Busha s Alom Gorom. Gore si však napokon prehru priznal. „Samozrejme, napadnutie výsledkov volieb zákony USA umožňujú a je to v poriadku. V poriadku nie je vyvolávanie vášní. Veď v hlavnom meste USA sa zabedňujú obchody, akoby sa blížil hurikán. Je to kríza demokracie, uvidíme, ako si s ňou Spojené štáty poriadia, doteraz si dokázali poradiť vždy,“ povedal.

Viac čítajte tu.