HRABKO: Koalícia je z hľadiska počtu poslancov stále v dobrej kondícii
PREHRAŤ

HRABKO: Koalícia je z hľadiska počtu poslancov stále v dobrej kondícii

Minister zdravotníctva Marek Krajčí zrejme tlak ustojí a zotrvá vo svojej funkcii, povedal v TASR TV Juraj Hrabko.

Bratislava 20. februára (Teraz.sk) – Odchod Miroslava Kollára z poslaneckého klubu hnutia Za ľudí podľa publicistu Juraja Hrabka nemusí byť v najbližších týždňoch posledným oslabením vládnej koalície. „Nedá sa vylúčiť, že odídu aj ďalší poslanci. Aktuálne má k tomu najbližšie pán poslanec Čepček, ktorý bol dočasne vylúčený z poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA-KÚ-Zmena zdola. Ale čo sa týka počtu poslancov je vládna koalícia v dobrej kondícii. Môže si dovoliť stratiť viac ako 15 poslancov a stále ešte nestratí moc,“ povedal Hrabko v diskusii na TASR TV.

Výzvu lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho na demisiu vlády a začiatok rokovaní o vytvorení úradníckeho kabinetu považuje Hrabko za platonickú. „Výzva na demisiu je úplne v poriadku, je to normálna opozičná politika, ale záleží iba od vládnej koalície, čo urobí. A stále platí, že vládnu koalíciu dokáže poraziť a doraziť iba samotná vládna koalícia,“ zdôraznil Hrabko.

Prezidentka Zuzana Čaputová podľa neho nemá žiadnu ústavnú kompetenciu, ktorou by mohla vládu tlačiť k demisii. „Pán Pellegrini by bol určite rád, keby politický pohyb nastal, ale ja ho tam nevidím,“ uviedol Hrabko.

Viac čítajte tu.